Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Jak to bylo s Fidem, Sisinkou a Bobinkou.

(Stránka SOS/aktuálně musí sloužit aktuálním zprávám, ale tato úžasná pomoc a příběh tří zvířat je natolik mimořádný, že jsme ho chtěli zachovat v časové posloupnosti tak, jak se odehrál, tedy rozuzlení příběhu najdete na konci stránky.) 

 


20.4.2006 - Tato tři zachráněná zvířátka vděčí za své uzdravení Vám všem, kteří jste neváhali finančně pomoci, abychom si mohli dovolit operace. Moc si vážíme podání pomocné ruky, také vlídných slov a zájem, který jste projevili. Však pohled na zachráněnou kočičí a psí dušičku stojí za to a nedá se ani vyjádřit. Udělali jsme dobrou věc a s Vaší pomocí jsme to mohli dotáhnout do konce. Bez Vás by to nešlo a nemohli bychom finančně utáhnout vysoké náklady za operace a léčení. Chtěli bychom Vám srdečně poděkovat a vyjádřit vděčnost. Ještě jednou děkujeme a přejeme hodně štěstí i Vašim domácím mazlíčkům!

FIDO

 Fido byl nalezen zraněný a nepohyblivý u cesty, nejspíše poražen autem. Utrpěl
frakturu pánve ( kyčelní kosti), luxaci kyčelního kloubu, zdevastování kloubního
pouzdra a měkké tkáně a zhmoždění močového měchýře a také tržné rány na ocase.
4.4. 2006 se Fido podrobil dvojoperaci, při které byla provedena osteosyntéza pánve a reponování kyčelního kloubu a jeho fixace.

Obrazek

Z důvodu zdevastování měkké tkáně na ocase je bohužel narušeno prokrvování a ocásek se ještě bude muset amputovat. První těžkou operaci zvládl Fido velmi dobře, citlivost v obou končetinách je a již se pokouší o pohyb. Má dobré předpoklady k úspěšnému vyléčení. Dobře baští, rád se mazlí a bojuje.
 

Obrazek

 

 
Fido se po složité operaci také velmi rychle zotavuje. Nyní se již pokouší chodit, zvládá to dobře, dokonce chodí na stelivo, což bychom tak brzy nečekali. Fidík je velký bojovník a se svým zraněním opravdu bojuje. K plánované amputaci ocásku jsme přikročili dne 11.4. Tuto operaci Fido zvládl také skvěle. Nyní je kocourek v dobré kondici, dobře baští a dostává se mu pohlazení, které tak zbožňuje. Léčba pokračuje v podávání antibiotik.

Obrazek

 

Fido se po složitých operacích překvapivě rychle uzdravuje. Nečekali jsme, že začne tak brzy chodit. Fidík je nyní s léčbou u konce, zbývá jen trénovat pacinky a zdokonolovat chůzi. Ještě bude muset podstoupit poslední operaci, při které se vyjme osteosyntetická ploténka. Operaci plánujeme cca na konec května. To ale Fidíkovi nebrání v tom, aby mohl jít do nového domova již teď. Fido totiž potřebuje volý pohyb, kde mu to bohužel v útulku není umožněno. Je velmi mazlivý a moc potřebuje kontakt. Dokonce zjistil, jak se dají po kočičím "vypáčit" dvířka z jeho kotce, aby se mohl věnovat důkladné prohlídce útulku. Již nechce být marodem a chce se věnovat všemu, co dělal před úrazem. Přejeme Fidíkovi, aby byl velmi šťastný a aby našel co nejdříve nový domov.
Brzy se i na Fidíka usmálo štěstí a našel nový domov. Jeho zprávičky od nové paničky s fotografiemi můžete shlédnout v rubrice "napsali nám noví majitelé"-Fido-Matýsek...

Obrazek


Obrazek


Obrazek


SISI

Sisi byla nalezena 29.03.2006 na sídlišti s polámanými předními packami. Utrpěla
 fraktury obou předních končetin, z nichž jedna byla tříštivá fraktura loketní a
vřetenní kosti, došlo také ke zdevastování měkké tkáně.

Obrazek

Obrazek

Dne 30.03.2006 se Sisi podrobila operaci, při které byla provedena osteosyntéza, kdy se tato těžká zlomenina fixovala šrouby. Druhou frakturu fixuje termoplastická dlaha. Sisi se po této těžké operaci velice dobře zotavila, hned začala baštit a cítila se
dobře, takže naštěstí nebylo nutné kočičku zatěžovat infuzí.

Obrazek

Obrazek

Bohužel, v průběhu rekonvalescence začaly komplikace. V operované pacince nebylo obnoveno krvení a začalo docházet k otoku a odumírání. Proto jsme museli přikročit k amputaci celé končetiny, která se provedla dne 04.04.2006.

Obrazek

Sisi se s narkózou opět velmi dobře vyrovnala a hned druhý den po operaci začala velmi dobře baštit, také měla náladu se mazlit a chová se, jako by si ze svého „nového hendikepu“ nic nedělala. Sisinka je neuvěřitelně statečná a silná a v žádném případě se
nepoddává svému zranění. Má velikou chuť do života a kdybychom pomýšleli na
utracení, jistě bychom si to dlouho vyčítali, že jsme takovéto kočičce, plné
energie a chutí žít, tuto možnost vzali.

Obrazek

Sisinka se nám úspěšně zotavuje, je ve skvělé formě a po psychické stránce je na tom také velice dobře. Neustále je při chuti, ráda baští a ze všeho nejraději se samozřejmě mazlí. Je to naše malé zlatíčko. Statečně se pere se svým hendikepem a vůbec si to nepřipouští. Co se týče hojení rány po operaci, dobře se hojí, Sisinka si ránu nelíže, proto jde vše dobře. Na druhé pacince měla Sisi dlahu, tu ovšem svými silami "odstranila"..Velmi jí dlaha vadí a neustále se jí zbavuje. Jinak jde vše dobře a nynější léčba spočívá jen v podáváni antibiotik.

Obrazek

Také Sisinka je již doléčená a může se poohlédnout po novém domově. Velmi rychle se s hendikepem vyrovnala a uzdravila se. Je velmi hravá, komunikativní a je to neskutečný mazlíček. Z jejích očí se dá číst vděčnost a radost z toho, že jsme nad ní nezlomili hůl a nechali ji žít. Je to neuvěřitelně pohodové kotě, které jistě bude budoucímu majiteli dělat jen a jen radost. Sisinka si zaslouží spokojenou budoucnost a lásku.

Sisinka našla nový domov u paní Hanky až v Hradci Králové! Sisinka se má moc dobře a její příběh čtěte níže a také čerstvě v rubrice "Sisi po roce"..

Obrazek


Obrazek


Obrazek



BOBINKA

Bobinka k nám přišla 03.04. ještě se svým páníčkem, který ji  přišel utratit.
Hlavním důvodem pro utracení byly zdravotní i finanční problémy majitele a tím
silnější byl důvod, že Bobinka měla silný zánět dělohy, do té doby neléčený, již
delší dobu ani nežrala a zdravotní problémy byly patrné.

Obrazek

Majitel přišel, až byl zánět hodně rozšířen a fenečce šlo o život. Při konzultaci s panem doktorem se dohodli na tom, že se fenky vzdá a my ji dáme šanci na život, budeme operovat a po doléčení fenečce najdeme nový domov. Tak se Bobinka podruhé narodila a zároveň přišla o páníčka. Myslíme, že jsme udělali správně, protože Bobinka chce žít a jistě najde zodpovědnějšího páníčka, který ji nenechá na holičkách a bude mít před sebou ještě polovinu plnohodnotného života. Ještě týž den byla pyometra operována a přitom se vyoperovala celá děloha. Bobinka zvládla operaci dobře a nyní je v léčení. Momentálně její léčba spočívá v podávání infuzí, jelikož
Bobinka nežere a také podávání podpůrných léků a antibiotik.

Obrazek


Bobinka nám nejprve nebaštila, byla velmi smutná, ale nyní je k nepoznání. Musela se vyrovnat se ztrátou páníčka a zároveň musela přetrpět pooperační bolesti. Rána byla čerstvá a bolestivá, Bobinka chodila jen na kraťoučké procházky. Nyní je již Bobinka fit, krásně baští, nepotřebuje infuze, podáváme jen antibiotika. Bobinka je velmi čilá, vitální a také si na nás zvykla, takže nám projevuje svou náklonnost.

Obrazek

Bobinka si na svou prodělanou operaci již ani nevzpomene, je plně doléčená, vitální a veselá.Posledním krokem bylo jen vytažení stehů a nyní je již fit. Bobinka je tedy připravená k adopci a čeká, zda se na ni usměje štěstí a najde nového páníčka, či paničku a stráví s ním šťastné chvíle.

Také Bobinka záhy opustila útulek se svou paničkou a odjela až do Bratislavy! Příspěvek z nového domova čtěte v rubrice napsali nám noví majitelé "Bobinka-Betynka".

Obrazek


Obrazek

 

Konto Nadace-bankovní účet: 94-4366360287/0100

Pokud můžete jakkoli pomoci, upřímně Vás žádáme o jakoukoli peněžitou částku.
Budeme moc vděčni za podporu a tudíž i spolupráci na záchraně těchto tří
zvířátek. Samozřejmě Vás budeme o průběhu léčení informovat a aktualizovat nové zprávy.

Poděkování všem hodným lidem, kteří se podíleli na záchraně Fida, Sisi a Bobinky.

Touto cestou bychom chtěli z celého srdce a upřímně poděkovat všem, kteří zaslali na konto Nadace finanční pomoc. Jsme nesmírně vděčni, že soucítíte s bezbrannými zvířaty a jste téhož názoru, jako my, dát všem šanci na život. S Vaší pomocí se nám podařilo tento příběh dotáhnout do konce a to doslova. Zachránili jsme mladou kočičku Sisinku, kocourka Fida a fenku jezevčíka Bobinku. Bez Vaší pomoci by to nešlo, nemohli bychom uhradit náklady za operace. Celková suma za operace a léčbu tří pacientů se vyšplhala na 35.813,-Kč. Léčba a operace u Bobinky přišla na 5.000,-Kč, u Sisinky je tato částka ve výši 12.174,-Kč a u Fida 18.639,-Kč. Částka je to velmi vysoká, avšak součet všech příspěvků, poslaných na konto, činí neuvěřitelných 53.050,-Kč!!!! Tuto ohromnou sumu nikdo z nás nečekal a jsme velmi ohromeni. Tato závratná suma mnohonásobně převyšuje částku, kterou jsme na léčbu tří pacientů vynaložili, proto bychom, s dovolením Vás všech,  zbytek peněz použili na ostatní obyvatele našeho útulku, tzn. náklady za ošetření, odčervování, očkování, kastrace a jiné. Doufáme, že v máme Vaši důvěru. Veškeré finanční dary budou k potřebám výhradně kočkám a psům bez domova, jiné užití je zcela vyloučeno.
Ještě jednou bychom Vám chtěli poděkovat a vyjádřit upřímný vděk za spolupráci na záchraně dvou nalezených kočiček a jednoho pejska. Jsme rádi, že stále existují laskaví lidé, kteří neváhají pomoci podají pomocnou ruku. Nesmírně si toho ceníme, že stojíte při nás, chápete naši práci a snahu.
Nyní poděkování všem, jmenovitě:

Šrámková Denisa         200,-
Světlíková Marie       2.000,-
Imrich Jan                    300,-
Červenka Karel           500,-
Mikel Leoš               1.000,-
Šaligová Radana          100,-
Lamlová Lucie Ing.      500,-
Šichtová Ivana          1.000,-
Enin Petr                     200,-
Drbalová                  5.000,-
Pařízková                    300,-
Petráš                       1.000,-
Tůmová Helena            500,-
Unzeitigová Marta        500,-
Miroslava                     500,-
Žďárský Ondřej           500,-
Vrsková Blažena       1.000,-
Kolářová Iveta             300,-
Dadam Alexandr Mgr   300,-
Moudrý David              200,-
Burianová Světlana       300,-
Byronová Petra             300,-
Cvrčková Růžena          100,-
Čimborová Božena        100,-
Bencová Monika           100,-
Šípová Dagmar              200,-
Hájková Vladislava        200,-
Legdanová Zdenka        300,-
Štůlová                          300,-
Holečková Miroslava     400,-
Burkertová Marie          500,-
Dubravský Roman      1.000,-
Švabenská H. MUDr  1.500,-
Sedláček Jan              2.000,-
Pechová Eva Ing.        3.000,-
Sucháčková Kateřina     100,-
Houžvicová Alena          200,-
Šebestová Jitka              300,-
Daňková Dana               300,-
Faflíková Michaela         300,-
Žáková Lenka                300,-
Heidová Dita                  300,-
Malečková Lucie            300,-
Králová Monika             300,-
Vozábová Ludmila          500,-
Rakušanová Jana            500,-
Bartíková Monika        1.000,-
Cwiková Alena            1.000,-
Dočkal Petr Mgr.         3.000,-
Kacafírková M.              150,-
Hrbáčková Eva               200,-
Točeková Lucie              300,-
Vobrová Kateřina           300,-
Fořtová Lucie PhDr.       300,-
Seifart Kateřina Bc.        500,-
Blahoňovský Jan Ing.      750,-
Hanzelinová Lada        2.000,-
Suchá Helena                 200,-
Zsigmo Martina              300,-
Procházková Eva           300,-
Uhrová Erika                 300,-
Klicperová Šárka          400,-
Kostičová Věra             500,-
Hermanská Karin          500,-
Štědronská Olina        1.000,-
Kultová Eva                  150,-
Vágner Martin               500,-
Ivánková Dagmar       1.000,-
Garšicová Martina         250,-
Ružková Eva                 300,-
Holková Ivana               300,-
Tůmová Miluše              600,-
Šrubařová Iriska              50,-
Anonymní dárce          5.000,-
Anonymní dárce          1.500,-
Anonymní dárce          1.000,-

Dne 9.5. našla Sisinka svůj nový domov! Sisinka se vydala na cestu hned ráno do Hradce Králové. S pomocí pana Romana Dubravského, který byl ochoten nám Sisinku na toto místo budoucí majitelce přepravit, se nám podařilo Sisince splnit největší sen. Pan Dubravský Sisinku dopravil na své náklady až do Hradce Králové a tímto bychom mu chtěli mnohokrát poděkovat za ochotu, spolupráci a věnování svého volného času!
Tímto dnem je Sisinka členem rodiny paní Hanky, v rodinném domku, spolu s dalšími kočičími kamarády, kde je velmi spokojená a šťastná. Hned první den se bez ostychu zapojila do rodinného kruhu a její aklimatizace trvala snad jen jeden den. Sisinka je velmi komunikativní a hravá slečna, která se změnou prostředí neměla sebemenší problém. Své nové majitelce dělá jen a jen radost. Za těch pár dnů v novém domově se naučila různým dovednostem, které pro ni byly v útulku tabu. Sisinka má tu nejlaskavější a nejhodnější paničku, kterou si mohla přát. Dává jí veškerou svou lásku, péči a bezpečí domova.

Dne 13.5. našla Bobinka svůj nový domov! Díky internetu se podařilo i Bobince splnit ten největší sen a to získání nového domova. Bobinka nám nyní posílá pozdravy až ze zahraničí a to ze Slovenska! Její nynější majitelka se o Bobince dočetla na internetu a neváhala si pro ni jet takovou dálku, aby jí pomohla, dala svou otevřenou náruč, lásku a klidný domov. Bobinka tedy nyní bydlí v Bratislavě, kde si velmi záhy zvykla i na svou „spolubydlící“- jedenáctiletou jezevčici-Esterku, se kterou jsou kamarádky. Bobinka se do rodiny paní Renáty velmi rychle a bez problémů zapojila a všem dělá radost. Paní Renáta je z Bobinky velmi nadšená a dává jí maximální péči a lásku. Z Bobinky se tedy stal šťastný pejsek, který má ve své nové rodině maximální oporu a bezpečí.

A jak se mají Sisinka a Bobinka v novém domově? Podívejte se na fotky:

Příběh Fida a jeho fotečky z nového domova najdete v rubrice "napsali nám noví majitelé".

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek