Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Bena

 

Jak daleko může dojít zanedbání psa….

V polovině dubna roku 2011 jsme do útulku přijali pejska-Bena, který byl odebrán majiteli z důvodu zanedbání-neposkytnutí veterinární péče. Na základě stížností sousedů jednoho z Ostravských  bytových  domů, kteří si stěžovali především na zápach z bytu majitele Bena, byli o případu informováni členové Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Ti s majitelem jednali o dobrovolném odevzdání psa, aby nemusel být případ dlouhodobě řešen přes příslušné instituce a Benovi se dostalo okamžité pomoci a především ošetření. Nakonec si majitel vzal peněžitou částku, výměnou za vzdání se vlastnictví psa.

 1.jpg

 

 

Pejsek byl přijat s nádorem na ocásku, který způsoboval velké problémy, bolesti, nemluvě o pokročilém stadiu, kdy se dalo hovořit již o hnití, které samozřejmě mělo za následek nesmírný zápach, na který si sousedé stěžovali. Majitel uváděl, že nemá peníze a z toho důvodu Benovi nemohl poskytnout řádné ošetření.2.jpg

Těžko říci, jak dlouho v takovémto stavu musel Ben být a jaké to pro něj bylo utrpení. Jak je patrno z fotografií, můžeme si udělat obrázek o tom,  jak bylo o Bena celkově pečováno….Podíváme-li se na zcela zplstnatělou srst, která je v zadní části pokryta vytékajícím a zaschlým výpotkem, majitel  evidentně zanedbal i základní péči a nedělal si starosti s tím, že je pes pokryt dredy a zapáchajícím hnisem, který dlouhodobě zanechal stopy na těle psa.  Srst byla zplstnatělá po celém těle a dokonce na tlamičce byla hodně tvrdá krusta, která bránila příjmu potravy. Drápky na packách byly hodně přerostlé a Benovi dělaly potíže při chůzi. Dle fotografií je znát celkově zanedbaný stav, nad kterým můžeme jen kroutit hlavou…

 

3.jpg

 

 

Ben byl okamžitě při přijetí do útulku ošetřen a hned na druhý den byla naplánovaná operace. Pejskovi musel být amputován celý ocásek, který byl zasažen nádorem. Ošetřily se zuby, vyčistil zubní kámen, ostříhaly se drápky a v neposlední řadě sestřička strávila desítky minut při odstraňování zplstnatělé srsti, která musela být zcela vyholena.

 

4.jpg

 

 

5.jpg

 

Další fotografie znázorňují Bena 15 hodin po operaci, kde je znát maximální posun k lepšímu a úleva pejskovi nejen od těžkého nádoru, ale i lehčí pocit od neprodyšných kusů srsti. Beneček se první den po operaci cítí dobře, nejsou žádné komplikace a my se těšíme z jeho „znovuzrození“.

 

 

 

 

Jsme rádi, že se Ben cítí dobře, je při chuti a dává najevo radost, když jej hladíme. 8.jpg

Ben je sice starší pejsek, ale pevně věříme, že jej ještě čeká kus hezkého života a že si najde nového páníka, u kterého se bude mít dobře. Beneček si zaslouží po všem strádání lepší budoucnost a přinejmenším základní péči. Je to kamarádský, bezproblémový a čistotný pejsek, který ještě někomu bude věrným a oddaným přítelem a bude svému páníkovi dělat radost.

Pokud byste byli ochotni přispět finanční částkou, potřebnou pro úhradu operace a pooperační léčby Benečka, byli bychom velmi vděčni za jakoukoli částku, kterou můžete zaslat na konto Nadace,  č. účtu:  94-4366360287/100.

Po měsíci se Benovi daří maximálně dobře, čeká v útulku, zda se na něj usměje štěstí. Je to naše zlatíčko, neuvěřitelně kamarádský pejsek, který rozdává radost a věříme, že brzy najde nový domov.

 

wi.jpg

 

BEN, v září 2011. V plné síle a kráse

 

ben.jpg

 Bohužel, s velkou bolestí Vám musíme sdělit, že nemáme v tomto příběhu šťastný konec...

Beník začal během ledna chřadnout, začalo to velmi nenápadně, kdy nebyl tolik energický, jako vždy. Později začal méně baštit, reagoval bolestivě, polehával a pomalu ztrácel sílu. Beník se začal ztrácet před očima, podstoupil různá vyšetření, léčbu, která ovšem byla bez efektu. Beníček se v posledních třech dnech natolik zhoršil, že už měl problémy vstát, nechtěl jít ani na procházku a pohyb mu činil potíže.

 

ben.jpg

Dne 6.2.2012 musel být náš Beník utracen. S velikou bolestí jsme se museli rozloučit s tak báječným, nenahraditelným a vyjímečným psem, který se nám všem vryl hluboko do srdce. Osud byl krutý a po jednom vysvobození z utrpení nikoho ani v nejmenším nenapadlo, že s námi bude Beník tak krátce. Strávil s námi skoro 10 měsíců, troufáme si říci spokojeného života. Ač bez "domova", ale s milujícími lidmi, kteří se o něj denně starali měli ho moc rádi a zbožňovali ho. Včetně všech, kteří v Beníkovi našli zalíbení a chodili s ním na procházky. Beníku, moc nám chybíš!  Nikdy na tebe nezapomeneme!!!