Jdi na obsah Jdi na menu
 


  KOCOUREK MENY (z archívu)

(prosíme o finanční podporu na operaci a léčbu kocourka Menyho)

 

Dne 25.10.2009 jsme do útulku přijali kotě s velmi vážným poraněním přední končetiny. Zranění kotěte-kocourka, kterého jsme pojmenovali „Meny“, bylo dosti ošklivé a pro Menyho bolestivé. Menymu byla poskytnuta okamžitá lékařská péče a léky tišící bolest a následující dny byly rozhodující v tom, zda se podaří packu zachránit.

Obrazek

Obrazek

Bohužel,  v následujících dnech nedošlo ani k nepatrnému zlepšení, ani zmírnění otoku. Při úrazu došlo k devastaci měkké tkáně předloktí spolu s krvením, které se neobnovilo. Díky infekci a nedokrvení bylo nutno hrudní končetinu amputovat.

Obrazek

Kocourek se s amputací přední packy smířil velice dobře a po psychické i fyzické stránce je na tom Meny moc dobře. Vůbec si ztrátu končetiny nepřipouští, spíše by se dalo říci, že se mu ulevilo a hned po probuzení z narkózy se mazlí, je spokojený a přede. Je to neuvěřitelný bojovník a mazel, který je vděčný za každé pohlazení a pohled na něj bere dech, když si nenaříká a bere život, jaký je….Meny patří mezi odolnější povahy, nic si nepřipouští a za každých okolností je dobře naladěn.

Obrazek

Bohužel jsme se dlouho z velmi dobré a rychlé léčby neradovali...Díky narkóze a chirurgickému zákroku byl oslaben imunitní systém a kocourek začal být nemocný. Meny začal kýchat, mírně stoupla teplota, zanítily se oči a také se dostavilo nechutenství. Meny se z karantény ihned přestěhoval na "intenzívní péči" do ordinace, kde je pod dohledem lékařů celý den, je napojován na infuze a jsou aplikovány léky. Snad se podaří Menyho rychle vyléčit a bude nám dělat opět radost, když jej uvidíme veselého a spokojeného. To je náš cíl a také díky pomoci ostatních si budeme moci dovolit dopřát Menymu tu nejlepší péči..

Obrazek

Moc prosíme všechny, kteří mohou Menymu přispět jakoukoli finanční částkou na jeho operaci a léčbu, aby posílali na konto nadace i nepatrnou částku, nebo přispěli v hotovosti osobně (každá korunka pomůže). Budeme moc vděčni za jakoukoli pomoc a podporu!

Moc děkujeme!

Bankovní účet: 94-4366360287/0100 (Komerční banka a.s.)

Aktuálně - 19.11.2009

Meny se po léčbě velmi dobře zotavil, začal dobře baštit a nebylo potřeba jej dále napojovat na infuze. Opět je veselý a dovádivý kocourek, který si umí vyžádat pohlazení, za které je moc rád. Meny je ještě mírně zahleněný a bere antibiotika, ale i přesto je v dobrém stavu a nemá žádné potíže. Vzhledem k tomu, že už má zájemce-paničku, která se na něj moc těšila, a nejsou žádné potíže, Menyho jsme již propustili a může se těšit z nového domova, kde je velmi spokojený. Tak jako Meny, jsme i my moc rádi, že si kocourek po všech útrapách, může žít svůj klidný kočičí život, obklopen milující rodinou a láskou. Ještě bude chodit na kontroly do ordinace, dokud nedobere antibiotika a my se budeme těšit na zprávy z nového domova.

Jsme moc rádi, že se podařilo velmi rychle Menyho uzdravit a vrátit zpět do života a také jej i umístit do rodiny a to za pomoci Vás všech, kteří jste Menymu pomholi!! Všem, kteří přispěli na Menyho léčbu, srdečně děkujeme, taktéž i těm, kteří mu fandili a drželi palce!! Moc děkujeme!

Dostali jsme informace z nového domova-rubrika "napsali nám noví majitelé" - MENY.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(z archívu) :  Kocour Laky 

 

Koncem ledna r. 2009 jsme do útulku přijali bílomourovaného kocourka s velmi závažným poraněním čelisti a oka. Laky byl nalezen u cesty, nejspíše po střetu s autem a do útulku jej dovezla městská policie. Laky má několikanásobnou frakturu čelisti a hlubokou ránu na rohovce oka.Obrazek

 Dne 22.1. 2009 se podrobil operaci, při které se čelist fixovala pomocí drátů a oko, bohužel muselo být vyoperováno pro nenávratné poškození. Laky byl v dosti vážném stavu, dlouho nemohl přijímat potravu a denně byl napojován na infuze, dostával léky tišící bolest a antibiotika. Také koordinace pohybu není v pořádku a Laky má potíže s chůzí-nožky ho moc neposlouchají..

Obrazek

První dny byly pro všechny velmi těžké, kdy jsme se snažili Lakymu pomáhat a zvládnout to nejhorší. Přesto je Laky stále klidný, s chutí bojovat a nevzdávat se. Navzdory nepříjemnému zranění je Laky neuvěřitelně vstřícný, nám ochotně trpět každodenní ošetřování. Vypadá spokojeně, jako by byl vděčný, že dostal možnost na záchranu.

Obrazek

Po několika dlouhých dnech Laky konečně začíná přijímat kašovitou stravu pomocí stříkačky. Každé dvě hodiny dostává po malých dávkách krmení a vitamíny. Laky udělal první pokroky..Momentálně, po dvou týdnech léčby se dá říci, že už je Laky z nejhoršího venku a bude dělat jen pokroky a zlepšovat se. Stravu přijímá s chutí pomocí stříkačky, ale také je schopen vzít si i ze lžičky. Dokonce i jeho chůze vypadá jistější a zdokonaluje se. Lakyho čeká ještě jeden chirurgický zákrok spodní čelisti, která nedrží dostatečně dobře a bude ji třeba ještě zafixovat.

Obrazek

Prosíme všechny, kteří mohou finančně přispět na léčbu kocourka Lakyho, abychom mohli pokrýt náklady za operace a léky. Budeme velmi vděčni za jakoukoli částku, kterou můžete převést na účet Nadace : 94-4366360287/0100. Laky si určitě zaslouží pomoc, je to moc statečný a oddaný kocourek, který má ještě život před sebou a věříme, že s Vaší pomocí zvládneme dát kocourkovi maximální péči.

Obrazek

 

 

 

 

 

 26.2.2009 - jak se Lakymu daří:

Laky je již po další operaci spodní čelisti. Stále musel být napojován na infuze a byl krmen pomocí stříkačky, jelikož sám nechtěl jíst. Dlouho by jeho stav stejný, ale nyní již můžeme mluvit o výrazném zlepšení - Laky už začíná mít zájem o krmení a baští sám z misky!

Obrazek

Udělal nám tím velkou radost a po dlouhých dnech hladovění je vše veselejší. Laky byl vždycky mazlivý a vděčný, ale teď je ještě větší mazel, cítí se lépe  tak nám dává více najevo svou náklonnost. Stačí, když jen někoho spatří a už přešlapuje a přede jako motorek. Pohlazení zbožňuje a je moc rád, když je středem pozornosti.

Obrazek

Jeho chůze je již mnohem jistější, už se mu nožky nemotají, jako předtím. Moc rád se projde a nemá potíže s pohybem. Jeho momentální stav je příznivý, i když na pohled vypadá Laky trochu žalostně, jelikož hodně zhubl a z misky baští jako malé kotě s celým ponořeným čumáčkem a je celý špinavý...Hlavní je, že mu už konečně chutná a zanedlouho vše dožene a bude z něj krásný kocour.

Obrazek

Děkujeme všem, kteří pomohli a podílejí se finančně na léčbě Lakyho!! Taky děkujeme všem, kteří na Lakyho myslí a drží mu palce! 

13.3. 2009  Aktuálně

Máme pouze dobré zprávy v tomto příběhu. Jednak se Laky velmi dobře zotavil a je na tom nohem lépe, ale co je důlžité, že už má zajištěn nový domov! Lakyho už doma čeká panička, která si jej vezme hned poté, co ukážou RTG snímky. Pokud vyšetření dopadnou dobře, Laky může jít do nového domova, kde se ještě bude zotavovat a nabírat síly. Každopádně bude mít svou rodinu, kde bude členem rodiny a kde bude šťastný!

Tímto bychom chtěli z celého srdce moc poděkovat všem dárcům, kteří pomohli a finančně přispívali na léčbu kocourka Lakyho! Moc děkujeme!